גל אביהוד

– משרד עורכי דין

|  050-3522055  | מושב כוכב מיכאל 112

נהיגה בשכרות

יחס החוק לנהיגה בשכרות

התייחסות בתי המשפט בישראל לעבירות נהיגה בשכרות היא מחמירה ביותר. השופט אדמונד לוי, למשל, קרא להחמיר בפסקי דין, ולמצות את העונשים האפשריים על פי החוק, באומרו כי "לא ניתן להפריז בחומרה שבנהיגה בגילופין, בה טמון סיכון משמעותי לשלומו של ציבור המשתמשים בדרך…" . כתוצאה מגישה זו, כאשר נהיגה בשכרות מסתיימת בתאונה קטלנית, לא אחת מבקשת התביעה העמדה לדין על עבירת הריגה, ולא על גרימת מוות ברשלנות. המשמעות – הרשעה תגרור עונש של מספר שנות מאסר. גם כאשר לא מדובר בתוצאות כה קשות, מובן שעבירה כזו תוביל ברוב המקרים לפחות לשלילה, לעיתים לתקופה ארוכה. סעיף 39א לפקודת התעבורה קובע עונש מינימלי של שלילת רישיון לשנתיים, להוציא נסיבות מיוחדות, וארבע שנים על עבירה דומה בפעם השניה!

שוטר רשאי לעצור כל נהג ולבצע בדיקת אלכוהול. מקובל לתפוס סירוב של הנהג לעבור בדיקה כזו, כחיזוק לטענה שהוא נוהג בשכרות. פקודת התעבורה, אגב, קובעת מיהו שיכור: "מי שנוהג תחת השפעת אלכוהול או סם משכר או מסוכן". כאשר עולה בבדיקה שכמות האלכוהול בדם הנהג עולה על הכמות המותרת, ייפסל רשיונו אוטומטית לשלושים יום. אם נהג שיכור מעורב בתאונת דרכים, הפסילה האוטומטית היא אף לשישים או לתשעים יום, בהתאם לנסיבות.

התנהלות נהג שנתפס ובחירת ייצוג משפטי

לאור חומרת הענישה, ברורה החשיבות של התנהלות נהג שנתפס בעבירה כזו. פעולות מיידיות, כמו גם הנסיבות הספציפיות, אופן ביצוע הבדיקה, התנהלות השוטר, וכל גורם הקשור לסיטואציה, עשויים להשפיע על קו ההגנה המשפטית בהמשך. לפיכך, יש חשיבות עליונה להתייעצות מיידית עם עורך דין המומחה בנושא הנהיגה בשכרות.

בבחירת עורך הדין יש לתת את הדעת לנסיונו ולכישוריו המוכחים. נקודת המוצא המשפטית אינה פשוטה, וחשוב להכיר את החוק על בוריו, להכיר תקדימים משפטיים ומגוון אירועים דומים, לדעת מהם הניואנסים שעשויים להטות את הכף לכאן או לכאן. אין להקל ראש באיכות אותו עורך דין, ברקורד שלו ובאישיותו.

לעו"ד גל אביהוד רקע של תובעת תעבורה במשטרה, ובכירה במשרד מהגדולים בירושלים. דהיינו – וותק רב בתחום, והיכרות מעמיקה של הנושא, עם פרספקטיבה של שני צידי המתרס. זאת, יחד עם אחוזי הצלחה גבוהים ביותר, ויחס המעמיד את הלקוח במרכז, מציבים את משרדנו כאחד האיכותיים, וכמי שמומלץ לפנות אליו במקרה הצורך.

לקריאה על ענייני תעבורה נוספים:

נהיגה במהירות מופרזת
נהיגה בשכרות
נהיגה בפסילה
מכון הארבעה
דילוג לתוכן